HTML

Sántakuty

A hazug politikust előbb utolérik mint a sántakutyot!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Állítsuk meg a csaló politikusokat

2008.11.18. 14:04 Sántakuty

A minap egy népszavazás aláírásgyűjtésére invitáló kör e-mail landolt a postaládámban. Ezeket többnyire olvasás nélkül törölni szoktam, most mégsem tettem. Azért nem, mert a tárgyba ez állt: „Felhívás: 386 országgyűlési képviselő költségtérítésének szigorítása a cél”. Szkeptikus hozzáállásom akkor változott meg mikor megnyitottam az ajánlott honlapot, ahol bővebb információt találtam a kezdeményezésről. És bizony rövid böngészés és a videók megnézése után én is kitöltöttem az űrlapot, megadtam a személyes adataimat. Pedig nem nagyon szoktam.


Seres Mária meggyőzött! A népszavazás kezdeményezési ügyét komoly tényekkel támasztotta alá, objektív, független tartalommal állt elő. Igaza van! Ha tehetünk érte valamit, hát tegyünk is, békés demokratikus eszközökkel. Durva, hogy büntetlenül, bemondásra jutnak súlyos milliókhoz az országgyűlési képviselőink. Még csak egy darab fecnivel sem kell igazolnia, hogy merre járt az autójával, ott mit intézett és kivel. Simán bemondásra kapja a lóvét, azt a lóvét, amit mi adó formájában befizetünk.


A népszavazási kérdés a következőképen hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?" A válasz egyértelmű: IGEN,én azért egy kicsit változtatnék a következő képen: Egyetért-e Ön azzal, hogy a képviselők egyáltalán ne kapjanak költségtérítést?


A fizetésük felett kapjanak bérlettámogatást, hatezer forintos étkezési hozzájárulást és mást ne. A vidéki képviselők járjanak vonattal és busszal, élő példa erre Balogh József szoci képviselő, aki nem rest vonatra szállni, ha a parlamentbe igyekszik. És ezt megteszi minden ülésnapon. Nem akar a fővárosban lakást bérelni és gépkocsival járni. Megvonnám tőlük az ingyen laptopot és a telefont, vegyenek maguknak! Nekem se ad ingyen senki semmit, a laptopom részleteit havonta nyögöm. Miben különböznek ezek tőlünk, mitől lettek ezek kiváltságosok? Milyen alapon van mentelmi joguk, miért használhatnak CD-s felségjelzést és hághatnak át szabályokat? Azzal egyet értek, hogy a védett személyek élvezzenek előnyöket, ne kelljen nekik sorba állni, had közlekedhessenek a busz sávban és a villamos síneken.


Seres Máris kezdeményezése támogatásra és folytatásra érdemes. A népszavazás eredménye kötelező érvényű, azaz végrehajtandó! A költséghatékonyság miatt a népszavazást az EU parlamenti szavazással kívánja összevonni. Segítsünk neki!


Kedves Mária!
Ha a 2000 aláírás összegyűjtését az interneten keresztül meg lehet oldani, kérem, folytassa. Vannak itt még eldöntendő kérdések dögivel. Például parlamenti létszám és a bizottságok száma…. Szedjen össze egy több ezres támogatói tábort, segítségükkel meg lehet szólítani a lakosságot, hogy végre mi dönthessünk. Sajnos a költségvetési főösszegeket befolyásoló kérdésekről nem lehet népszavazást tartani, pedig a szociális támogatások kérdésköre is megérne egy népszavazást. De én itt nem cigányozok, mert az büntetendő rasszista dolog.


Íme a felhívás teljes szövege:

 

Tisztelt Címzett!
Egy nemes ügy felkarolása érdekében bátorkodunk zavarni Önt, bízván abban, hogy nem veszi sem sértésnek, sem pedig tolakodónak levelünket.
Úgy gondoltuk, nem csak kötelességünk, hanem mindannyiunk jól felfogott érdekében juttatjuk el Önhöz ezt az információt, melyről mi is csak a napokban szereztünk tudomást. Ha tud és akar is segíteni egy bátor Hölgynek, akkor látogasson el a honlapjára (seresmaria.hu), vagy írjon neki (sereslevelek@gmail.com), mindemellett pedig kérjük küldje tovább akinek csak tudja az alább olvasható kezdeményezést:
Magánszemélyként, négy gyermekes anyaként aláírásgyűjtést indítottam, melynek célja a 386 országgyűlési képviselő költségtérítésének szigorítása, pontosabban, hogy csakis a számlákkal alátámasztott kiadásaik után járhasson nekik költségtérítés, ahogy ezt elvárják mindenkitől az általuk hozott törvények alapján - ami sajnálatos módon rájuk még sem vonatkozik!
Az Országos Választási Bizottság által hitelesített kérdésem így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"
Több mint száz olyan parlamenti képviselő van, aki az elmúlt ciklusban 17 millió forintnál nagyobb összegű költségtérítést kapott adómentesen, bármiféle bizonylat felmutatása nélkül! A költségtérítéseken kívül nagyon sok más kiváltságuk is van, de most hogy bajban van az ország, még sem magukon kezdik a megszorításokat. Hogy kiken, azt mindannyian érezzük.
Sajnos igen szűk csatornákon tudom népszerűsíteni az aláírásgyűjtést, pedig csak 4 hónapot ad a törvény erre. Van egy honlapom (www.seresmaria.hu), ahol minden lényeges információ megtalálható, valamint letölthető és kinyomtatható az aláírásgyűjtő ív, amit fénymásolni is lehet. Ha sikeres lesz az aláírásgyűjtés és megvan a 200 ezer aláírás, a népszavazást az EU-s választással egy időben lehetne megtartani, így nem kerülne szinte semmibe.
Amennyiben támogatja a kezdeményezést , az íveket a következő címre kérném eljuttatni:
Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.
Egyre több a baj és virul a korrupció, miközben a megélhetésünk egyre nehezebb. Erről viszont a honatyáink mintha tudomást sem akarnának venni. Üzenjünk nekik ezzel a 200 ezer aláírással!
Üdvözlettel: Seres Mária
u.i.: Kérem, egy válasz e-maillel tájékoztasson, ha számíthatok a segítségére.
Az a legnagyobb támogatás, ha mindenkinek szól erről, akinek úgy gondolja, hogy érdemes!


 


 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://santakuty.blog.hu/api/trackback/id/tr74775407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deepwater 2008.11.25. 12:38:47

"Név szerinti szavazással, egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a képviselői költségtérítés megadóztatásáról szóló indítványt kedden az Országgyűlésben. Az MSZP által benyújtott indítvány alapján az országgyűlési képviselők, a polgármesterek és az önkormányzati képviselők februártól 15 százalékos adót fizetnek költségtérítésük és költségátalányuk után."

FIGYELEM! Az MTI hírét lefordítom magyarra:

1. A költségtérítéshez TOVÁBBRA SEM KELL SZÁMLÁKAT BEMUTATNI!
2. A költségtérítés ügyében egyhangúan elismerik a képviselők, hogy eddig hazudtak, hiszen ez jövedelmet jelent számukra és nem a munkájuk elvégzéséhez szükséges költségeik megtérítését.
3. 15%-nál te is több adót fizetsz, azaz TB- és egyéb járulékmentes, miniadóval terhelt jövedelmet szavaztak meg maguknak.
4. Semmi akadálya nincs, hogy ezentúl egységesen 15%-kal magasabb költségtérítést kérjenek és kapjanak.
5. Álszenten bele fognak mosolyogni a szavazók arcába, hogy "ők mekkora áldozatra hajlandóak".

Sántakuty · http://santakuty.blog.hu 2008.11.25. 13:52:16

Megmondhatná valaki! Hogy fel lehet e jelenteni adócsalásért képviselőt? Egyesével mind beperelni. De innetlők kezdve, hogy a legfelsőbb ügyészt Sólyom László köztársasági elnök javasolja, tehát a politika, bővebben a jobb oldal, meg lehet baszni a z igaszságszolgáltatást!
süti beállítások módosítása